JanusCentres statusrapport 2003-2020
JanusCentret har siden 2003 udredt og behandlet børn og unge med seksuelt bekymrende eller krænkende adfærd overfor andre børn.
Det er afgørende, at børn og unge med seksuelt bekymrende adfærd bliver henvist til behandling, før de krænker andre børn. Men de nyeste data fra JanusCentret viser, at andelen af klienter, der har begået krænkelser, forud for den krænkelse, der førte til henvisning til JanusCentret, er steget fra 25 procent til 32 procent siden 2018.
Mimi Strange, psykolog og direktør for JanusCentret udtaler:
”Seksuelle adfærdsproblemer starter ofte som bekymrende adfærd og sprog, som så kan ende med udvikling af krænkende adfærd, hvis der ikke gribes ind. Det er derfor helt centralt at tidlige tegn på bekymrende træk i den seksuelle udvikling hos børn opdages og vurderes af voksne omkring barnet".
Hvad ved vi om børn, der krænker?
Statusrapporten 2003 til 2020 fra JanusCentret viser desuden, at børn og unge, der begår overgreb mod andre børn, generelt er udsatte.
Mange af børnene har været udsat for overgreb af fysisk, psykisk og/eller seksuel art. Der er desuden tale om børn, som ofte har en række andre vanskeligheder såsom neuro-psykiatriske lidelser og sociale vanskeligheder. Også børnenes forældre er for en stor dels vedkommende selv udsatte og har forskellige vanskeligheder med sig.
Statusrapporten sætter blandt meget andet også fokus på:
- At andelen af piger med seksuelt bekymrende eller krænkende adfærd er steget.
- At forekomsten af online mobning, sexting og grooming har skabt nye betingelser for bekymrende seksuel adfærd, krænkelser, overgreb og selvskadelig adfærd.
Her kan du hente JanusCentrets statusrapport 2003-2020.
Nyt bekymringsbarometer
JanusCentret har opgraderet bekymringsbarometeret, som er et værktøj, der kan benyttes ved tvivl om, hvordan man bør tackle børn og unges seksuelle adfærd
Læs mereNy statusrapport fra JanusCentret
JanusCentret har i perioden 2003-2021 registreret dataoplysninger på i alt 619 børn og unge i alderen 4-18 år, som har udvist bekymrende og/ellerkrænkende seksuel adfærd over for andre børn og unge.
Læs mereProgram og tilmelding klar til årets Hindsgavl Konference
Program og tilmelding er nu klar til årets Hindsgavl Konference, som sætter fokus på opsoring og forebyggelse af overgreb mod børn
Læs mereReception og antologiudgivelse d. 16. marts
I forbindelse med udgivelsen af en ny antologi om seksuelle overgreb mod børn og unge inviterer Forskningsnetværket til reception onsdag den 16. marts 2022.
Læs mereHindsgavl Konference om opsporing og forebyggelse af overgreb mod børn
Gå ikke glip af Hindsgavl Konferencen til efteråret, som sætter fokus på opsoring og forebyggelse af overgreb mod børn
Læs mereJanusCentrets tilbudsvifte
Fra 2022 er der sket ændringer i forhold til JanusCentrets ydelser
Læs mereJanusCentret indfører coronapas
Fra dags dato indføres coronapas i JanusCentret med henblik på at begrænse smittespredning
Læs mereJanusCentret ændrer tilbudsvifte
Januscentret yder ikke længere udredning og behandling men fortsat rådgivning, supervision, undervisning, mediationsmøder mm.
Læs mereNorsk konference “De er alle våre barn”
JanusCentret var oplægsholder på den netop afholdte RVTS konference “De er alle våre barn” om problematisk og skadelig seksuel adfærd.
Læs mereArbejdstilsynet har været på besøg hos JanusCentret
JanusCentret har haft besøg af arbejdstilsynet og har modtaget en grøn smiley
Læs mere